بررسی عامل های کلات کننده آهن و مقایسه آنها با عامل کلات آهن مایا رشد

بررسی عامل های کلات کننده آهن و مقایسه آنها با عامل کلات آهن مایا رشد

کود کلات آهن یک ابزار ضروری برای پرورش دهندگان برای حفظ گیاهان سالم و افزایش عملکرد محصول هستند.این کودها حاوی ترکیباتی هستند که به گیاهان کمک می کنند آهن را  که یکی از اصلی ترین مواد مغذی برای رشد گیاهان است را به راحتی جذب کنند.

با این حال، استفاده از برخی عامل های کلات کننده آهن می تواند نگرانی هایی در رابطه با اثرات بالقوه زیست محیطی و اثربخشی آنها در خاک ها و محصولات مختلف را به وجود آورد.

ما در این مقاله به بررسی انواع کلات آهن و مقایسه آنها با کود کلات آهن مایا رشد میپردازیم تا نگرانی شما را جهت انتخاب کلات آهن مناسب محصولات خود برطرف کنیم.

شرکت مایا رشد،تولید کننده انواع کود کلات تحت لیسانس MayaHofHeiomآلمان،قصد دارد در این مقاله شما را با ، بررسی عامل های کلات کننده با هم و مقایسه آنها باعامل کلات مایا رشد آشنا سازد.

ما در مقاله گذشته با مفهوم، روش تولید کود کلات آهن با فرمول اختصاصی مایا رشد آشنا شدیم.

مفاهیمی که در این مقاله به آنها پرداختیم، عبارتند از:

معرفی و بررسی ترکیب کلات ها و عملکرد آن ها

معرفی و بررسی ترکیبات کلات ساز های آهن

بررسی پایداری عامل های کلات و مقایسه آن با کود کلات آهن مایا رشد

انواع کلاتور های آهن و مقایسه آن ها با کلاتور آهن مایا رشد

کلاتور(عامل کلات) آهن EDTA و کلاتور (عامل کلات)  آهن مایا رشد

کلاتورآهن(عامل کلات)  IDHA با کلاتور (عامل کلات)  آهن مایا رشد

کلاتور آهن(عامل کلات)  EDDHA با کلاتور(عامل کلات)  آهن مایا رشد

روش های مصرف کود کلات آهن مایا رشد

عامل های کلات کننده آهن

معرفی و بررسی ترکیب کلات ها و عملکرد آن ها

کلات به طور کلی یک ترکیب متشکل از یک مولکول فلزی (مواد معدنی) همراه با یک مولکول آلی (لیگاند) است.لیگاند جزء اصلی یک کلات است که مولکول معدنی را به شکل آلی تبدیل می کند. این ماده معدنی را از نظر بیولوژیکی مؤثرتر از شکل معدنی آن می کند و به نوبه خود آن را برای گیاه قابل دسترس تر می کند.

معرفی و بررسی عامل های کلات کننده آهن

به طور کلی ترکیبات کلات ساز 5 دسته هستند که عموما با ریز مغذی های ضروری ترکیب می شوند.عوامل کلاتور شامل موارد زیر می باشند:

1_کلات های مصنوعی

 2_لیگنوسولفوناتها

 ۳- هیومیک یا فولویک اسید

 ۴- اسید های آلی

 ۵- پروتئین (اسید آمینه)

1_کلات های مصنوعی:

عمدتاً شامل کلات های EDTA, DTPA, EDDHA هستند.که عامل کلات کننده استفاده شده در کود های کلات مایا رشد (کربوکسیلات/ Carboxylate) جزو این این دسته از کلاتور ها می باشد.

2_لیگنوسولفونات ها:

 این دسته از لیگنین(یک ترکیب شیمیایی داخل گیاه که باعث چوبی شدن بافت گیاه می‌شود) کاربرد زیادی در ترکیبات کلات برای محلول پاشی ندارند.این ترکیبات عمدتاً در مصارف خاکی مورد استفاده قرار می گیرند، ولی بدلیل اندازه بزرگ مولکولی قادر به جذب از بافتهای گیاهی در محلول پاشی نیستند.

3_هیومیک و فولویک اسید:

هیومیک اسید مولکول‌های بزرگی دارد که خاک را به یک محیط مناسب برای رشد بهینه گیاهان تبدیل می‌کند.مولکولهای فولویک اسید نسبت به اسید هیومیک بسیار کوچکترند و در انتقال مواد مغذی به گیاه خوب عمل می‌کنند.اسید فولویک در هر سه PH اسیدی، خنثی و قلیایی در آب حل می‌شود اما هیومیک اسید در PH اسیدی و خنثی نامحلول است.

4_اسیدهای آلی:

 شامل مالیک اسید، سیتریک اسید، فوماریک اسید و … هستند. اسیدهای آلی بدلیل اینکه جزئی از تولیدات مواد گیاهی هستند، دارای قابلیت جذب بالایی بوده و موثرتر از سایر فرم ها می باشند.این ترکیبات کلات در محیط های قلیایی شدید، دارای پیوند شیمیایی ضعیف تری با عناصر معدنی ریزمغذی بوده و همچنین فرآیند تولید گران‌تری نسبت به سایر انواع این ترکیبات دارند.

5_اسید های آمینه (پروتئین):

اسید آمینه ها از دیگر انواع ترکیبات طبیعی هستند که نقش کلات سازی داشته و برای محلول سازی و انتقال مواد معدنی استفاده می شوند.آمینواسیدها می توانند به عنوان یک کلات ساز عمل کنند و با یون های فلز با دو بار مثبت تشکیل یک پیوند شیمیایی محکم ‌دهند.

برای کسب اطلاعات جامع در خصوص کود کلات آهن به مقاله”کود کلات آهن چیست و کلات مایا رشد چه کاربردی در کشاورزی دارد؟“مراجعه فرمایید.

بررسی پایداری عامل های کلات و مقایسه آن با کود کلات آهن مایا رشد 

کود کلات آهن به طور کلی به عنوان منابع پایدار و موثر آهن برای گیاهان در نظر گرفته می شوند. فرآیند کلات کردن کود به حفظ آهن در شکل محلول کمک می کند که دسترسی را برای جذب مواد مغذی توسط گیاهان آسان تر می کند و از سایر واکنش های شیمیایی در خاک جلوگیری می کند.

کلات آهن هنگامی که به خاک اعمال می شود، کلات ها به آرامی مواد مغذی را در طول زمان آزاد می کنند، زیرا مولکول آلی تجزیه می شود و منبع ثابتی از مواد مغذی را برای گیاه فراهم می کند. کلات‌ها همچنین تحرک و جابه‌جایی ماده مغذی را در گیاه بهبود می‌بخشند و آن را در استفاده از ماده مغذی کارآمدتر می‌کنند.

کودهای کلات مخصوصاً در خاکهای قلیایی مفید هستند، جایی که مواد معدنی به دلیل سطوح بالای pH در دسترس گیاهان قرار نمی گیرند. کلات از ماده مغذی در برابر واکنش با ذرات خاک محافظت می کند و اجازه می دهد تا برای جذب گیاه در دسترس باقی بماند.مایا رشد تحت لیسانس آلمان،با فرمولاسیون اختصاصی با استفاده از عامل کلات کننده (کربوکسیلات) به محصولی کاملا کلات شده با جذب بیشتر نسبت به تمام کلات های موجود در بازار با پایداری بین 3 تا 11 رسیده است.

شما می توانید کود کلات آهن مایا رشد را از فروشگاه اینترنتی مایا رشد تهیه بفرمایید.

عامل های کلات کننده آهن

انواع کلاتور های آهن و مقایسه آن ها با کلاتور آهن مایا رشد

کلاتور آهن EDTA و کلاتور آهن مایا رشد

کلات آهن EDTA یک نوع کود کمکی  برای رفع کمبود آهن است که شامل آهن و EDTA (اسید اتیلن دی‌آمین تترا استات) می‌باشد.کلات آهن EDTA یکی از رایج ترین کلات های موجود در بازار می باشد،اگرچه این کلات آهن دارای معایب زیادی است.

با این حال، برخی از معایب مرتبط با استفاده از آن در کود وجود دارد:

نگرانی های زیست محیطی:

کود کلات آهن EDTA می تواند برای مدت زمان طولانی در خاک و آب باقی بماند و به طور بالقوه باعث آسیب زیست محیطی می شود.کلات آهن مایا رشد با قابلیت کودآبیاری امکان جذب بالایی را توسط گیاهان ایجاد می کند و به طور کامل خطر آسیب به محیط زیست را از بین برده است.

آلودگی خاک:

کود کلات آهن EDTA می تواند با فلزات سنگین در خاک متصل شود که می تواند منجر به تحرک فلزات و آلودگی منابع آب و خاک شود.

کاهش اثربخشی در خاک‌های قلیایی:

یکی از اصلی ترین معایب استفاده ازکود کلات آهن   EDTA روش مصرفی آن می باشد.EDTA فقط به صورت محلول پاش استفاده می شود و قابلیت استفاده به صورت کود آبیاری را ندارد به همین دلیل در خاک‌های قلیایی، می‌تواند ناپایدار شده و به راحتی رسوب کند و مواد مغذی را کمتر در دسترس گیاهان قرار دهد.

یکی از اصلی ترین تفاوت کود کلات آهن مایارشد با کلات آهن EDTA قابلیت کود آبیاری در کنار سایر روش های مصرف می باشد.به دلیل ساختار مخصوص کلات آهن مایارشد دارای حلالیت و پایداری  بالا در PH 3تا 11 در خاک های مختلف می باشد. و همین ویژگی ها جذب مواد مغذی توسط گیاهان را آسان می کند.

هزینه:

EDTA نسبت به سایر کلات ها پرهزینه تر است، که می تواند جذابیت آن را برای کشاورزانی که به دنبال مدیریت هزینه ها هستند،کاهش دهد.

تأثیر منفی بر فعالیت میکروبی:

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که EDTA می‌تواند بر فعالیت میکروبی خاک تأثیر منفی بگذارد، که می‌تواند پیامدهایی برای سلامت خاک و رشد گیاه داشته باشد.

عامل های کلات کننده آهن

کلاتورآهن IDHA با کلاتور آهن مایا رشد

کلات آهن IDHA، یک ترکیب شیمیایی است که برای رفع نقص آهن در گیاهان استفاده می‌شود.IDHA قابلیت جذب بالاتری نسبت به EDTA دارد و همچنین می‌تواند برای کلسیم و منگنز نیز به کار رود.در حالی که IDHA دارای مزایایی است، استفاده از این نوع کود دارای معایبی نیز می باشد.

نگرانی های زیست محیطی:

هنگامی که کودهای کلات IDHA به خاک اعمال می شوند، می توانند با فلزات سنگین موجود در خاک متصل شوند و از حذف آنها از طریق فرآیندهای طبیعی جلوگیری کنند که منجر به آلودگی آب های زیرزمینی و سطحی می شود.

تأثیر بر میکروارگانیسم های خاک:

برخی مطالعات نشان داده اند که استفاده از کودهای کلات IDHA می تواند اثرات منفی بر میکروارگانیسم های خاک داشته باشد که نقش مهمی در حفظ سلامت و حاصلخیزی خاک دارند.

اثربخشی محدود در خاک های قلیایی:

کودهای کلات IDHA ممکن است در خاک های قلیایی که PH بالای 7.5 است، موثر نباشند.در این نوع خاکها ممکن است نیاز به استفاده از انواع مختلف کلات یا کلا کود متفاوت باشد.

پتانسیل برای مواد مغذی اضافی:

استفاده از کودهای کلات IDHA می تواند خطر کود دهی بیش از حد گیاهان را افزایش دهد، که می تواند منجر به خروج مواد مغذی و آلودگی آبراه های مجاور شود. این همچنین می تواند بر رشد گیاه تأثیر منفی بگذارد و عملکرد و کیفیت را کاهش دهد.

یکی از معایب اصلی کود کلات آهن IDHA پایدار نبودن آن در خاک های قلیایی کشورمان است،کود کلات آهن مایا رشد این مشکل را به طور کامل حل کرده است و دارای پایداری بین 3 تا 11 می باشد.

کلاتور آهن EDDHA با کلاتور آهن مایا رشد

کلات آهن EDDHA یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان یک منبع آهن در خاک‌های کشاورزی و باغبانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کلات آهن EDDHA به دلیل قابلیت جذب آهن در شرایط pH پایین خاک و وجود کربنات و فسفات در خاک، به خصوص در خاک‌های کشاورزی با pH حدود 6 تا 10 مورد استفاده قرار می‌گیرد.در رابطه با ویژگی های کلات EDDHA می توان به درشت مولکول بودن آن اشاره کرد که همین امر باعث جلوگیری از امکان محلول پاشی آن می شود.

همچنین در صورت محلول پاشی باعث بروز سوختگی در برگ گیاهان می شود.یکی از موارد مورد توجه درباره کلات آهن EDDHA وجود پیوند های مختلف مانند ارتو_ارتو،اورتو_پارا و پارا_پارا می باشد.که پیوند اورت_اورتو از بقیه پیوند ها پایدار تر می باشد.

اگرچه عملکرد این پیوند ها و میزان کلات بودن این ترکیبات به طور دقیق مشخص نیست و همین امر می تواند در جذب نشدن کلات توسط گیاه و پایداری آن در خاک اختلال ایجاد کند.

در اینجا برخی از معایب احتمالی استفاده از کود عامل کلات کننده EDDHA آورده شده است:

سمیت:

در غلظت های بالا، EDDHA می تواند برای گیاهان، حیوانات و انسان ها سمی باشد. به همین دلیل مهم است که از محصولات EDDHA مطابق دستورالعمل برچسب استفاده کنید.

وابستگی به Ph:

در سطوح پایین تر pH خاک مؤثرتر است.با افزایش pH، پایداری کلات کاهش می‌یابد و اثربخشی آن در تامین آهن گیاهان کاهش می‌یابد.

در دسترس بودن محدود:

برخی مناطق ممکن است دسترسی محدودی به کودهای کلات دار EDDHA داشته باشند که استفاده از این نوع محصول را برای برخی از تولیدکنندگان دشوار می کند.

کود کلات آهن مایا رشد با فرمولاسیون اختصاصی، پایداری و عملکرد بهتری نسبت به سایر کلات های آهن در بازار دارد.

شما می توانید جهت خرید کود کلات آهن،به فروشگاه مایا رشد مراجعه فرمایید.

کلات آهن 6 درصد مایا رشد

کود کلات آهن 6 درصد مایا رشد

شیوه های مصرف کود کلات آهن مایا رشد

کود کلات مایا رشد را می توان به  شیوه های متفاوتی مصرف کرد،که این روش ها عبارتند از:

کودآبیاری

در روش کودآبیاری کود کلات را با آب ترکیب نموده و با استفاده از تانکود یا سیستم تحت فشار گیاه را با آن تغذیه می‌کنند.

محلول پاشی

در این روش مقدار مناسبی از کود  را در آب حل می‌نمایند.سپس با استفاده از دستگاه سم ‌پاش یا تانکر، به صورت اسپری روی قسمت‌های مختلف گیاه پخش می‌کنند.بهترین روش استفاده از این کود برای گیاهان آپارتمانی همین روش است.

روش چالکود

در روش چالکود ابتدا چاله‌هایی در قسمت اطراف ریشه حفر می‌کنند و سپس مقدار مناسبی از کود کلات را درون آن قرار می‌دهند و بعد آبیاری می‌کنند.لازم به ذکر است هنگامی‌که گیاهان برگشان در اثر کمبود رو به زردی می‌رود، پاشیدن این کود بر روی برگ و ساقه مشکلی ایجاد نمی‌کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله”ویژگی کود های کلات آهن 6 درصد و 9 درصد مایا رشد/ لیست قیمت و خرید“مراجعه فرمایید.

برای مشاهده منابع خارجی استفاده شده در این مقاله،به لینک های زیر مراجعه فرمایید.

Iron chelate for plants | What is it and how does it work

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 5 =